Udržateľnosť ako alfa a omega

Udržateľnosť ako alfa a omega

Nespresso, globálna značka prémiovej kávy v kapsulách, prichádza s ďalšími krokmi na svojej ceste k udržateľnosti. Je odhodlaná byť prínosom pre pestovateľov, obchodných partnerov, zákazníkov i planétu. Najnovšie produkty tohto záväzku v segmente B2B sú uvedenie prvej certifikovanej organickej kávy Peru Organic a novinka z inovatívneho radu kávovarov Momento. Obe sú výsledkom snahy o minimalizáciu dopadu na životné prostredie.

 

Peru_Organic_opt.png

 

„Udržateľnosť je jadrom všetkého, čo spoločnosť Nespresso robí. Sme presvedčení, že naše podnikanie sa bude rozvíjať len vtedy, ak sa budú rozvíjať aj komunity, s ktorými pracujeme, a prostredie, v ktorom podnikáme. Zároveň chceme umožniť podnikom, aby mohli ponúkať svojim zamestnancom a hosťom tú najlepšiu kávu na svete. Prostredníctvom svojho jedinečného programu podporujeme viac než 110 000 pestovateľov v 14 krajinách sveta a poskytujeme im zdroje napomáhajúce k úspechu – vrátane odborného školenia, udržateľných pestovateľských postupov a prémiových cien,“ hovorí Daniel Weston, riaditeľ programu Nespresso AAA Udržateľnosti Kvality.

 

Prvá certifikovaná organická káva – Peru Organic

 

Ako súčasť aktualizovaného kávového radu Professional Origins, ktorý už obsahuje tri špecifické kávy dodávané výlučne z Brazílie, Guatemaly a Indie, teraz Nespresso predstavilo novinku:  prvú certifikovanú organickú kávu, Peru Organic. Táto jedinečná kávová receptúra je určená rastúcemu počtu spotrebiteľov na celom svete, pre ktorých je konzumácia organických potravín dôležitou súčasťou životného štýlu. „Novinka sa vyrába podľa presných postupov a celý dodávateľský reťazec podlieha prísnym kontrolám. Dúfame, že si naši zákazníci ojedinelú chuť novej organickej kávy obľúbia,“ uvádza Daniel Weston.

 

Uvedenie tejto jedinečnej novinky tiež súvisí s nedávnym oznámením spoločnosti Nespresso. Záväzok, že každá šálka kávy Nespresso bude počas roku 2022 uhlíkovo neutrálna, nadväzuje na viac než 10 rokov práce, počas ktorých spoločnosť Nespresso znižovala svoje uhlíkové emisie a zostávajúce kompenzovala prostredníctvom agrolesníctva.

 

image-28-1024x683.png

 

Momento – teraz aj variant na prípravu mliečnych receptúr

 

Ekologická šetrnosť, intuitívne technológie, všestrannosť a nadčasový dizajn, to všetko definuje rad kávovarov Nespresso Momento. V tomto roku navyše tento výnimočný rad doplní novinka na prípravu mliečnych receptúr. „Momento obsahuje komponenty s dlhou životnosťou a ľahko opraviteľnými alebo vymeniteľnými prvkami, recyklovateľnými obalmi a nastavením na ochranu vody i energie tak, aby dochádzalo k minimalizácii dopadu na životné prostredie,“ dodáva Daniel Weston.